Brigádnická činnosť za rok 2021

Celkovo bolo počas brigád odpracovaných 8637 brigádnických hodín, čo je v porovnaní s rokom 2020 nárast o 1550 hodín.

 

Na pstruhových revíroch boli práce zamerané hlavne na zarybňovanie revírov lovnými ale aj chovnými násadami pstruha potočného , pstruha dúhového a lipňa, výlovy na odchovných potokoch a na budovanie  nových kaskád ako aj opravy tých starších – poškodených.Taktiež boli práce zamerané na údržbu brehov a ich sprístupnenie pre rybolov, ako aj čistenie koryta potokov od nežiadúcich nanesených drevín po prívalových dažďoch .

Biela Voda - v časti Lysá p Makytou bolo vybudovaných 5 nových splavov, v časti Lazy Potok boli vybudované 4 nové  a 1 splav bol opravený, v časti Lysá-Strelenka boli vybudované 3 nové  a opravených bolo 5 starých splavov.Na Zborskom potoku bolo vystavaných 6 nových splavov a 4 bol opravené.

Na Nimnickom potoku boli v tomto roku opravené 3 splavy a bolo vybudovaných 17 nových splavov.

Pružinka - v časti Beluša boliprečistene a opravené všetky betónové splavy a v niektorých  úsekoch bol zrealizovaný prierez nežiadúcich hustých porastov po oboch jej brehoch.  V  hornej časti Pružinky, ako aj na Podskalskom potoku  a odchovnom potoku Strážov ( Biela )  bolo vybudovaných celkovo 40  nových splavov a 5 bolo opravených.

Na odchovnom potoku Slatinka  pribudli 4 nové splavy a 2 boli opravené.

Lednici –Zubák– v lovnej časti  bolo vybudovaných 5 nových kaskád a 3 boli opravené. Ďalšie tri splavy boli vybudované na odchovnom potoku Lednica.

              

Odpracované brigádnické hodiny po revíroch:

Revír ( 0120 ) Biela Voda + odchovné potoky: 590 hod.

Revír ( 1900 ) Lednica + odchovné potoky: 322 hod.

Revír ( 3040 ) Pružinka + Slatinka + odchovné potoky: 2142 hod. 

Výlovy na odchovných potokoch:

Lovná skupina: Ing. Novosad Ľuboš  - 240 brigádnických hodín

Lovná skupina: Mgr. Kadlec Pavol - 177brigádnických hodín

 

Celkovo bolo na pstruhových revíroch odpracovaných  3471 brigádnických hodín.

 

Na kaprových revíroch boli brigády ako aj po iné roky zamerané najmä naspevňovanie brehov, budovanie chodníkov, kosenie trávnatých plôch okolo rybníkov a štrkovísk, zimné prevzdušňovanie, čistenie brehov od porastov  a rôzneho komunálneho odpadu.

Váh, Štrkoviská Odhánky Pod železničným mostom–hlavnou činnosťou na Váhu bola výroba a položenie hniezd pre neres zubáča. Na štrkoviskách bola činnosť zameraná hlavne na čistenie a  kosenie brehov, orezávanie stromov, zbieranie odpadkov a  zimné prevzdušňovanie.

VN č. 1. a 2. a chata Ihrište – postrek hrádzí a vývariska  proti zarastaniu trávami, kríkmi a rákosom Randapom, orezávanie konárov, kosenie brehov a krovín, hnojenie rybníkov, výroba a položenie hniezd pre zubáčov.Orezávanie stromov a čistenie príjazdovej cesty na horný rybník od píly po vjazd na hor. rybník. Vysekanie krovín, stromov a čistenie okolo cesty od Mostíšť po rybársku chatu. Na chate bol obnovený náter prístrešku nad  terasou a bolo zrealizované osadenie nového sprchovacieho kúta.VN Dolné Kočkovce– príprava kolov a realizácia spevňovania brehov . Boli vybudované schody a ochranné zábradlie pri dolnej odkalovej jame,bol vyčistený výtokový kanál, núdzový výtok a jeho žľab. Taktiež bol prečistený aj  prítok do rybníka od nežiadúcich nánosov. Ako na všetkých revíroch tak aj na tomto revíry bolo vykonané zimné prevzdušňovanie.

Štrkoviská Horenická Hôrka a Led. Rovne-výroba a položenie hniezd pre zubáčov , kosenie a čistenie brehov , zimné prevzdušňovanie.Rozširovanie a spevňovanie ciest na násypoch medzi jednotlivými rybníkmi.                                                                                                                             

Na odchovných rybníkoch Prúdy na Lednických Rovniachbol zrealizovaný výlov dolného rybníka, kosenie brehov a dna rybníka, kŕmenie rýb, rozvoz hnoja, zimné prevzdušňovanie, pravidelná starostlivosť o priepustnosť náhonu pre umožnenie stáleho prítoku vody do sústavy rybníkov.

Odpracované brigádnické hodiny po revíroch:

Revír Váh + Odhánky + NK Kanál : 1615 hod.

Revír VN Ihrište + chata (5070): 856hod.

Revír Štrk. Lednické Rovne  (4040+4030): 1524 hod.

Odchovné rybníky Prúdy:195 hod.

Revír VN Dolné Kočkovce (5020): 458 hod .

Nové štrkovisko Hloža:165 hod .

Ostatné brigády (rozhodcovia preteky, správa majetku , sponzorské, krmivo a iné)  353 hod.

 

Celkovo bolo na kaprových revíroch odpracovaných 5166 brigádnických hodín.