Vyhodnotenie družstva a jednotlivcov v LRU – mucha v roku 2022

V roku 2022 sa naším družstvám darilo striedavo oblačno. Druhá liga jar sa konala v termíne 28. až 29.5.  v Spišskej Novej Vsi na rieke Hornád. Naše družstvo Púchov „A“ skončilo so sumou poradí 43 na treťom mieste z dvanástich družstiev, keď pred našim družstvom na prvom mieste skončilo družstvo Spišská Nová Ves B a na druhom mieste Partizánske A –  MK Bibio, obidve so sumou poradí 40. Jednotlivci na jar dopadli nasledovne: Ľudevít Kodaj piaty, Miloš Šerý ôsmy, Filip Mrážik dvadsiaty šiesty a Róbert Piška dvadsiaty ôsmy.

Druhá liga jeseň z pohľadu Púchova bola rozhodujúca, keďže družstvo po jari bolo v hre o postup do prvej ligy. Usporiadateľom  v dňoch 27.8. – 28.8. na rieke Poprad bol opäť Kežmarok, kde nám minulý rok (2021) na jeseň v tom istom termíne od vypadnutia stačilo získať len o jedno umiestnenie menej. A znovu sme tu mali smolu, keď sme skončili s umiestnením 43 na štvrtom mieste. Pred našim družstvom skončilo prvé družstvo Trstená A (umiestnenie 36), druhé Žilina A MK Potočník (39) a tretie Spišská Nová Ves B (40) a v sumári za rok 2022 sme obsadili štvrté – prvé nepostupové miesto so sumárom umiestnení 86, keď sa pred nami umiestnili na prvom mieste družstvo Spišská Nová Ves s umiestnením 80, na druhom mieste Trstená A a na treťom mieste  Partizánske A –  MK Bibio obidve so súčtom umiestnení 85. Opäť sme strácali len jedno umiestnenie na postup do prvej ligy. Jednotlivci na jeseň skončili takto: Ľudevít Kodaj štvrtý, Miloš Šerý devätnásty, Filip Mrážik dvadsiaty tretí a Róbert Piška dvadsiaty siedmy.

 

V divízii „A“, kde súťaží naše družstvo Púchov “B“ na jar skončilo na druhom  mieste.

Súťažilo sa 4.– 5.6. v Kysuckom Novom Meste narieke Kysuca a na jeseň sa chytalo na Váhuv Považskej Bystrici 20.– 21.8. a družstvo sa umiestnilona piatom mieste.

 

Celkovo sa družstvo Púchov „B“ umiestnilo v roku 2022 na štvrtom mieste a tiež to bolo prvé nepostupové do druhej ligy.

Na Majstrovstvách Slovenska v LRU – mucha v Liptovskom Hrádku na rieke Váh v dňoch 10. a 11.9.2022 sa naši pretekári umiestnili nasledovne: Hrenák Marián bol dvanásty, Michálek Michal skončil dvadsiaty siedmy, Mrážik Filip  dvadsiaty ôsmy, a Rosa Marcel tridsiaty šiesty z celkového počtu 40. A konečne smolu v tomto roku pretrhol Piška Róbert, keď po dramatickom súboji obsadil skvelé druhé miesto po štyroch vyrovnaných kolách s umiestnením 13. Pretekár na prvom mieste a majster Slovenska Mäsiar Marek mal súčet umiestnení 11 a na treťom mieste majster SR za rok 2020 Legeň Miroslav s umiestnením 14.

V tomto roku SRZ MO Púchov na majstrovstvách Slovenska reprezentovalo 5 pretekárov, čo bolo zo všetkých družstiev najviac, nasledovali družstvá so štyrmi, tromi, dvomi a jedným pretekárom.

 

Umiestnenie našich reprezentantov v rebríčku RSM (Rebríček slovenských muškárov) – do RSM sa každému súťažiacemu započítavajú získané body nasledovne: povinné započítanie jedného výsledku (lepší z výsledkov 1. alebo 2. kola v danom ročníku) z dlhodobých súťaží 1. liga, 2. liga a divízia, ďalej 4 najlepšie výsledky z riečnych pretekov a 2 najlepšie výsledky z jazerných pretekov, Majstrovstiev Slovenska, MS a ME –  v roku 2022: Hrenák Marián 20., Mrážik Filip 21., Piška Róbert 30., Michálek Michal 31., Kodaj Ľudevít 34. , a Rosa Marcel 37. To znamená, že na budúci rok nás týchto šesť pretekárov bude zastupovať na Majstrovstvách Slovenska, čo bude najviac od založenia muškárskych družstiev v Púchove.

Pre rok 2023  prajeme družstvu „A“, aby sa priaznivými výsledkami  v druhej  lige vrátili na miesto, ktoré im určite patrí – do prvej ligy, družstvu „B“ aby sa prebojovali do druhej ligy a v jednotlivcoch aby sa dobre umiestnili
na majstrovstvách Slovenska a v priebežnej súťaži RSM.

Informácie o družstve a jednotlivcoch v LRU– mucha je možné sledovať na stránke: www.lrumucha.sk

Pripravil predseda SRZ MO Púchov Ing. Dalibor Piška.